Progrămari vaccinare anti Covid-19:
platforma online
sau telefonic la 021.414.44.25

ULTIMA ACTUALIZARE:
valabil din 28 martie 2021

Dacă rata de incidență a infectărilor trece de 4:

 • Vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia persoanelor va fi permisă între orele 5:00 – 20:00, iar în restul zilelor între orele 5:00 – 22:00.
  Activitatea operatorilor economici se va desfăşura între orele 5:00 – 18:00, iar în restul zilelor între orele 5:00 – 21:00.
  Sunt exceptate farmaciile, benzinăriile, livrari la domiciliu, transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune.
 • Dacă rata de incidență va depăşi 7,5 măsurile de mai sus vor fi valabile şi în timpul săptămânii
  (măsurile rămân valabile până ratele de incidență scad sub 3,5 la mie, respectiv 7 la mie)
 • Pot exista excepții, în baza adeverinței de serviciu sau a declarației pe proprie răspundere, pentru cei care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală și pentru achiziționarea de medicamente, cei care sunt în tranzit sau se deplasează pentru îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
  Completează și descarcă declarația online aici
  Vezi model declarație pentru completare scrisă de mână
  Vezi adeverință angajator
 • Pentru slujbele religioase cu ocazia Paștelui Catolic și a celui Evreiesc (Pesah), se permite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20.00 – 02.00.
  ✓  Purtarea măștii de protecție este obligatorie în lăcașurile de cult în timpul slujbelor inclusiv.
  ✓  Accesul credincioșilor la procesiunile religioase trebuie să fie cu asigurarea de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, cu 2 metri distanță între fiecare persoană.
 • În unitățile de învățământ participarea la ore se desfășoară cu prezență fizică pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar și elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.
  Este permisă organizarea cu prezența fizică a simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naționale.
 • Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței.
 • Restaurantele și cafenelele se închid la interior, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.
 • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, săli de jocuri de noroc, săli de sport/fitness, cinematografe, săli de spectacole și concerte.

Vezi Hotărârea CNSU nr. 20 din 25.03.2020

« Vezi "Ghid Stare de Alertă"

Alte Situații