fiipregătit.ro
PLATFORMA NAȚIONALĂ DE PREGĂTIRE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

„CARTEA DE BORD SALVEAZĂ VIEȚI”

Postat în data de 30 octombrie 2023 la ora 9:28 am

Fiecare secundă contează atunci când este vorba despre viața oamenilor. De cele mai multe ori, în procesul de salvare al persoanelor încarcerate în propriile autoturisme se pierde timp prețios, mai ales în cazul accidentelor grave.

Punerea la dispoziția pompierilor salvatori a informațiilor tehnice relevante care să-i sprijine în operațiunile de descarcerare regăsite în “cartea de salvare la bord” (poziționarea airbag-urilor, a rezervoarelor de combustibil, acumulatorului, punctelor adecvate de tăiere etc.) va asigura scăderea timpul de răspuns și, totodată, creșterea numărului persoanelor salvate cu până la 30%.

De cele mai multe ori, în procesul de salvare a persoanelor încarcerate în propriile autoturisme se pierde timp prețios, mai ales în cazul accidentelor grave. Creșterea siguranței la diversele modele de autoturisme reprezintă o serioasă provocare pentru echipajele de descarcerare. Confruntându-se în lupta lor cu bucăți de oțel și cu armături ale caroseriei, chiar și cele mai puternice dispozitive de tăiat nu mai fac față. Mai mult, anumite componente de siguranță pot reprezenta factori de risc atât pentru echipajele de intervenție, cât și pentru persoanele ce așteaptă să fie salvate.

Sari la conținut