„RISC - Siguranța nu e un joc de noroc!”

„RISC - Siguranța nu e un joc de noroc!”

Campania a vizat cu prioritate atragerea atenției asupra a două riscuri majore care decurg din utilizarea necorespunzătoare a instalaţiilor și echipamentelor care folosesc gaze și electricitate.

Sute de oameni îşi pierd viaţa şi mii de locuinţe sunt mistuite de flăcări, în fiecare an, din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, precum şi din cauza coşurilor de fum necurăţate. Gravitatea acestor evenimente nefericite şi incidenţa ridicată a acestora au la origine, în majoritatea cazurilor, lipsa de responsabilitate a unora dintre consumatori.

Prin intermediul campaniilor naţionale de informare şi educaţie preventivă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi-au propus să avertizeze asupra riscurilor majore la care cetăţenii se expun atunci când exploatează coşuri de fum neprotejate faţă de elementele combustibile, neetanşate sau necurăţate, aparate electrice defecte sau improvizate, precum şi în cazul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil.

Vezi materiale de informare

Aplicația mobile DSU

Află primul despre alerte din trafic, avertizări meteo sau calamități naturale

Descarcă gratuit aplicația DSU!